Omgeving

Who we are and what we do

Villa Amouso Lefkas Beach

Stranden

Op nog geen 500 meter loopafstand van de villa ligt een prachtig strandje. Het strand met de nodige privacy ligt midden in de natuur van Lefkas. In het heldere blauwe water van de Amouso baai is het heerlijk om te zwemmen en/of te zonnen.

Op 1 km loopafstand van de villa ligt een groter strand. Hier heeft u tegen een kleine vergoeding de beschikking over ligstoelen met parasol. Bij het strand zijn meerdere taverna’s aanwezig waar men een heerlijk hapje kan eten en/of te drinken.

Dorpjes

Vlicho

Vlicho is een gezellig dorpje gelegen aan de rand van de Vlicho-baai. Het dorpje biedt voorzieningen voor de vele jachten die in de beschutte baai ankeren, zoals bakkers, restaurantjes, een supermarkt en de Engelstalige jachtclub. In de jachtclub kunt u genieten van heerlijke maaltijden, het gehele jaar door.

Vasiliki

Vasiliki geniet bekendheid over de gehele wereld vanwege de unieke en betrouwbare windsurfmogelijkheden. Daarnaast heeft het plaatsje een gezellige havenkom omgeven door restaurantjes en is daardoor een gewilde overnachtingplaats voor zeiljachten.

Syvota

Syvota is een schilderachtig vissersdorpje aan de zuidkust. De fraaie baai biedt veel beschutting en trekt de gehele zomer veel zeiljachten en flottieljes.

Nidri

Nidri is een drukke en levendige badplaats. Hier vandaan vertrekken de vele veerboten naar de omliggende eilanden. Nidri is het watersportcentrum van Lefkas, hier kunt u alles huren van kleine motorbootjes tot luxe zeiljachten.

Villa Amouso Garden

Wandelen

Lefkas is met haar prachtige natuur een populaire bestemming voor wandelaars. In de villa zijn boekjes aanwezig over de verschillende wandelroutes op het eiland. Op iedere tocht bent u verzekerd van adembenemende uitzichten!